Aanmelden boerderijles

Basisscholen uit alle gemeenten in de provincie Utrecht kunnen zich online aanmelden via de groene aanmeldknop. Via deze link wordt een school doorverwezen naar de NME-gids. Deze boekingssite geeft de beschikbaarheid van alle aangesloten educatieboeren weer.

Ligt een school in een gemeente waar een NME-centrum actief is, dan heeft de school inlogcodes ontvangen van het NME centrum om te kunnen inloggen en boeken. Bijv. Een school uit Zeist ontvangt inlogcodes van NME De Boswerf, een school uit Leusden of Woudenberg van De Groene Belevenis en een school uit Utrecht van Utrecht Natuurlijk. Voor meer informatie, opvragen inlogcode school voor boekingen, kunnen scholen contact opnemen met het lokale NME-centrum.

Voor scholen uit Leerdam, Zederik, Baarn, Eemnes, Bunschoten-Spakenburg, Renswoude, Veenendaal, Rhenen en gemeenten over de provinciegrenzen, lopen aanmeldingen niet via een NME-centrum. Aanmelden loopt via onderstaande groene aanmeldknop, vervolgens klikken op de onderste link ‘aanmelden scholen uit overige gemeenten’. Je maakt een eigen schoolaccount aan en krijgt vervolgens inloggegevens. Via deze codes kun je ook in de toekomst boekingen doen of een boeking wijzigen. Bij vragen over aanmeldingen vanuit die gemeenten kan contact worden opgenomen met: Michelle Poort, coördinator van de vereniging Boerderij in de kijker (tel: 06-16972369/ mail: info@boerderijindekijker).

Openstellingsdata NME-centra voor roostering lessen in schooljaar 2019-2020:

  • Scholen uit Utrecht: 17 juni t/m 1 september 2019, daarna is roostering mogelijk in jan-febr (nadere info over de data volgt).
  • Scholen uit Woerden, Montfoort, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Vianen, Zeist, Bunnik, De Bilt, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug: 20 mei tot 20 september 2019, daarna kan weer geroosterd worden in jan-febr (nadere info over de data volgt).
  • Scholen uit Lopik, Nieuwegein, IJsselstein, Houten: scholen met schoolbeleid: 20 mei t/m 7 juli, zonder schoolbeleid 10 juni t/m 7 juli. Daarna kan weer geroosterd worden in jan-febr (nadere info over de data volgt).
  • Scholen uit Leusden, Woudenberg, Soest: jaarrond roosteren mogelijk

Scholen uit bovengenoemde gemeenten ontvangen van het betreffende NME centrum informatie over de aanmeldprocedure.

Scholen uit andere gemeenten kunnen zich jaarrond aanmelden.

Aanmelden boerderijles

Na boeking ontvangen de boekers een ontvangstbevestiging met nadere details over het programma en link naar het lesmateriaal.

Wat kost een programma?

Mede dankzij bijdragen van de provincie Utrecht, ZuivelNL, Stichting Lamoli, Nemelco, programma Jong Leren Eten, het Innovatiesteunfonds voor de landbouw provincie Utrecht , Onderlinge Verzekeringen, Stichting de Balans en BuitenWijs is de eigen bijdrage per groep slechts € 35,- per groep. Groepen uit Soest, Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein doen gratis mee.

Klik hier voor de actuele prijslijst BIDK 2019-2020

Een boerderijeducatiepakket bestaat uit een lespakket voor in de klas en een professionele boerderijles op een agrarisch bedrijf van circa 2 uur.

koeien van boer jan boerderijeducatie voor groep 3 en 4

superboer boerderijeducatie voor groep 5 en 6

check je melkpak boerderijles

boerderij in de kijker

Vereniging Boerderij in de kijker heeft de boerderijlessen samen met lokale NME-centra ontwikkeld. Samen zorgen ze ook voor een continue verbetering van de kwaliteit van de boerderijlessen.
Informatie boerderijlessen

De boeren zijn opgeleid tot professionele educatieboeren en de lessen sluiten aan bij de kerndoelen in het basisonderwijs.

De boerderijlessen bestaan uit een aantal lessen in de klas met behulp van werkbladen en een docentenhandleiding en een bezoek aan een boerderij. Hierbij gaat het niet zomaar om een excursie of een rondleiding. De kinderen volgen op de boerderij een interactieve belevingsroute met opdrachten op het erf, in de stallen en in het weiland.
Veel gestelde vragen

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met het lokale Natuur- en Milieueducatiecentrum (NME) van de gemeente waar de school is gevestigd. Hieronder staan de contactgegevens. Niet elke gemeente werkt met een NME neem dan contact op met de coördinator van Boerderij in de kijker, Michelle Poort, tel: 06-16972369, mail: info@boerderijindekijker.nl.

Utrecht Natuurlijk

Basisscholen in de gemeente Utrecht

Contactpersoon: secretariaat Utrecht Natuurlijk
TEL: 030–7533800
EMAIL: info@utrechtnatuurlijk.nl

BuitenWijs

Basisscholen in de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein

Contactpersoon: Kees van Wegen
TEL: 030 – 603 4672
EMAIL: buitenwijs@nieuwegein.nl

NME-centrum De Woudreus
Omgevingsdienst regio Utrecht

Basisscholen in de gemeenten De Ronde Venen en Vianen

Contactpersoon: Conny van Kruysbergen
TEL: 0297 – 273 692
EMAIL: nmederondevenen@odru.nl

De Boswerf
Omgevingsdienst regio Utrecht

Basisscholen in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Wijk bij Duurstede en Zeist

Contactpersoon: Judith Stoker
TEL: 088 – 022 50 83
EMAIL: j.stoker@odru.nl

NME-centrum Woerden
Omgevingsdienst Regio Utrecht

Basisscholen in de gemeenten Woerden, Oudewater en Montfoort

Contactpersoon: Esther Overgaag
TEL: 0348 – 46 03 13
EMAIL: nmewoerden@odru.nl

MEC Maarssen
Omgevingsdienst Regio Utrecht

Basisscholen in de gemeenten Maarssen, Tienhoven, Breukelen, Kockengen, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Nieuwer Ter Aa, Nigtevecht en Vreeland

Contactpersoon: Caroline Hakkert
TEL: 0346 – 554 406
EMAIL: mecmaarssen@odru.nl

De Groene Belevenis

Basisscholen in de gemeenten Leusden en Woudenberg

Contactpersoon: Jolanda Zeilmaker
TEL: 033-30 349 40
EMAIL: j.zeilmaker@degroenebelevenis.nl / info@degroenebelevenis.nl

Balans kinderboerderij DE VEENWEIDEN, Duurzaam Educatief Centrum

Basisscholen in de gemeente Soest

Contactpersoon: Simone van Dongen
TEL: 035-60 992 55 / 06-26062752
EMAIL: s.vandongen@stichtingbalans.nl