Imkerij boerderijles

Imkerijlessen Boerderij groep 3 t/m 6:

Boerderijles voor kinderen van de basisschool.
Het thema van deze lessen is de bij, hoe leeft de bij, wat maakt de bij, wat is de functie van een bij en wat doet een imker.

 

Dit boerderijeducatie-pakket is voor alle basisscholen in de regio zuidoost van de provincie Utrecht (Veenendaal-Rhenen-Renswoude e.o.).

Imkerijles groep 3 & 4

Honing!

Het lesproject ‘Honing’ op een imkerij is zo opgebouwd dat kinderen op een actieve en belevende wijze, via ‘hoofd, hart en handen’ kennis maken met en waardering krijgen voor het platteland in al haar facetten. De kinderen maken kennis met de bij, haar leefomgeving en haar producten.

Opbouw

Het lespakket bestaat uit een voorbereidende en/of afsluitende les waarbij al knutselend over bijen gesproken wordt. Daarnaast gaat de groep op bezoek bij de imkerij waar de kinderen vragen kunnen stellen en diverse opdrachten uitvoeren.

Bezoek aan de imkerij

Tijdens het bezoek krijgen de kinderen een rondleiding en gaan ze honing proeven, kaarsen rollen en de bijen bekijken

Resultaat

Na de lessen kunnen de kinderen vertellen waarom bijen bestaan, waar de honing vandaan komt en hoe het leven van de verschillende soorten bijen eruitziet.


Imkerijles groep 5 & 6

Het leven in de bijenkast!

Het lesproject ‘Het leven in de bijenkast’ op een imkerij is zo opgebouwd dat kinderen op een actieve en belevende wijze, via ‘hoofd, hart en handen’ kennis maken met en waardering krijgen voor het platteland in al haar facetten. De kinderen maken kennis met de bij, haar leefomgeving en haar functie in een breder perspectief.

Opbouw

Het lespakket bestaat uit een voorbereidende en/of afsluitende les waarbij de kinderen via een creatieve opdracht nadenken over het leven van de bij. Daarnaast gaat de groep op bezoek bij de imkerij waar de kinderen vragen kunnen stellen en diverse opdrachten uitvoeren.

Bezoek aan de imkerij

Tijdens het bezoek krijgen de kinderen een rondleiding en gaan ze honing proeven, kaarsen rollen, de hoeveelheid honing schatten en de bijen bekijken.

Resultaat

Na de lessen kunnen de kinderen vertellen waarom bijen bestaan, waar de honing vandaan komt, hoe het leven van de verschillende soorten bijen eruitziet, uit welke onderdelen een bijenkast bestaat en wat de imker allemaal voor zijn bijenvolk doet om het gezond te houden.


Interesse? Ga naar:

Aanmelden voor scholen
Informatie voor scholen (veelgestelde vragen)
Zoek een educatieboerderij bij u in de buurt

koeien van boer jan boerderijeducatie voor groep 3 en 4

superboer boerderijeducatie voor groep 5 en 6

check je melkpak boerderijles

Op bezoek bij de educatieboerderij van Hennie en Martien Oussoren, Nieuwer ter Aa, Utrecht.

Boerderijeducatie van Boerderij in de kijker is er voor alle basisscholen in de provincie Utrecht

 

Zoek een educatieboerderij bij u in de buurt